1. Anasayfa
  2. Kültür

Çocuklar İçin Eğlenceli Oyunlar

Çocuklar İçin Eğlenceli Oyunlar
eğlenceli oyunlar
0

Çocuklar büyürken aynı zamanda fiziksel ve zihinsel gelişimlerini de sağlarlar. İnsan hayatının en meraklı olduğu evre çocukluk evresidir. Bundan dolayıdır ki çocuklar öğrenme isteği ile eşyalara karşı büyük ilgi duyarlar. Özellikle 4-5 yaşındaki çocuklar enerji dolu ve kıpır kıpır olurlar. Ebeveynlerin ise bu yaştaki çocukların merakını köreltmemeleri gerekmektedir. Onların merakını köreltmemek adına keşfetme zevkini tadabilecekleri ve zihinsel gelişimlerine destek olacakları aktiviteleri onlara sunmaları gerekir.

Eğlenceli Çocuk Oyunları

Gelişimlerini destekleyen bu aktiviteler ise çocuklara aynı zamanda eğlenceli gelmelidir. Aksi halde o yaştaki çocuklar bu aktivitelerden zevk almazlar ve sürekli kaçınırlar. Çocuklarınızla oynayabileceğiniz bazı eğlenceli oyunlar şunlardır:

Farkı Bul Oyunu

Tıpkı bulmaca çözmeye benzeyen bu oyun aslında ilk bakıldığında yetişkinlerin hemen fark edebileceği kolaylıktaki iki görsel öğenin üzerindeki farkları ayırt etmek için tasarlanmıştır. Örnek vermek gerekirse iki tane aslan resminin olduğu kağıtlarda birinde aslanın kulağı, bacağı vb. organları bulunmaz. Çocuğunuzun ise bu farkları fark etmesini sağlayarak hem görsel zekasını hem de zihinsel gelişimini destekleyebilirsiniz.

Puzzle Oyunu

Bir bütünün parçalarına ayrılarak tekrar eski bir bütün haline getirilmesi için tasarlanmış bir oyundur. Burada çocuk öncelikli olarak bütünü görüp zihnine bu görseli atarak daha sonra beyin fırtınası ile o görseli tekrar eski haline getirmeye çalışır. Bu tarz oyunlar çocuklarda problem çözme becerisi ve el göz koordinasyonu kazanmaya büyük oranda katkı sağlamaktadır.

MentalUP

Öncelikli olarak bu oyunun online olduğunu belirtmek isteriz. Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki akademisyenler tarafından hazırlanan ve zeka gelişimini destekleyen bu oyun pedagojik ürün sertifikasına sahiptir. Bu oyun sayesinde çocukların hafıza, dikkat, görsel ve mekansal algı, analitik düşünme, problem çözme, kavramsallaştırma, planlama gibi zihinsel becerileri gelişmektedir. Tüm bunların yanında ise çocuklarınız hem eğlenir hem de aynı zamanda öğrenir.

Ücretsiz bir şekilde deneyebilirsiniz: MentalUP Eğlenceli Oyunlar

Subnautıca

Asıl amacı hayatta kalmak olan bir zihin oyunudur. Oyun, okyanusta geçen bir sualtı serüveni anlatır. Oyunun amacı kaynaklar toplayarak ve üretim yaparak kişiyi oyundaki karakteri yaşamda tutmayı amaçlar. Oyun grafik olarak çok güzel tasarlanmıştır. Tüm bunların yanında sualtı tehlikeleri oyundaki karakteri beklediği için 7 yaş üstü çocuklar için tasarlanmış ve onlar için uygun hale getirilmiş eğlenceli bir oyundur.

Minecraft

Hem yetişkinlerin hem de çocukların zevkle oynadığı bu oyun 2011 yılında tasarlanmıştır. Günümüzde neredeyse herkesin bildiği ve aktif bir şekilde oynadığı oyundur. Minecraft küplerden oluşan sınırsız bir dünyada yaratıcılığınızı kullanarak doruk noktalara ulaştırabileceğiniz bir oyundur. Hatta bazı ülkelerde okullarda bile öğrencilere oynatılan oyundur.

Raft

Sizi arkadaşlarınızla birlikte devasa bir açık okyanus macerasına sokan eğlenceli ve bir o kadar da rahatlatıcı bir oyundur. Bu açık okyanusta hayatta kalabilmek için elinizden gelenin en iyisini yaparak yemek ve su kaynaklarına ulaşmak gerekmektedir. Oyunun tek korkutucu yanı olan şey ise köpek balıklarıdır. Dilerseniz çocuklarınızla birlikte oynayabilir dilerseniz de çocuklarınızın arkadaşlarıyla birlikte oynamasını sağlayabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Çocuklar İçin 15 Mükemmel Maddede Satrancın Yararları başlıklı makalemizde çocuklar, liste ve satranç hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu yazıyı paylaşmak ister misiniz?

Bilim aşığı, araştırmacı bir mühendis olarak, doğru ve gerçek bilgiye ulaşmaya bir nebze katkı sağlamak amacı ile Bilim Kültür'ü 2020'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz bir çok bilim, teknoloji, mühendislik ve daha bir çok kategorideki yazıları oldukça ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor, düzenliyor ve yayına sunuyorum.

Yazarın Profili

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.