1. Anasayfa
  2. Mühendislik

Mühendislerin Takip Etmesi Gereken En İyi 6 YouTube Kanalı

Mühendislerin Takip Etmesi Gereken En İyi 6 YouTube Kanalı
youtube mühendislik
0

YouTube’un günümüz nesli için bilgiyi öğrenmek konusunda çok büyük bir etkisi olduğu açıkça görülüyor. Bireylerden büyük şirketlere kadar pek çok kişi, kitlelerini büyütmek için fikir, eğitim, hikaye ve bilgi sunmak için YouTube platformunu kullanıyor.

Vereceğimiz listedeki mühendislik bilginizi artırmayı amaçlayan bu 6 harika Mühendislik kanalına bir göz atmalısınız.

Yalnız Youtube’un Premium özelliğini sunduğundan beri, burada listelenen kanallardaki bazı videolar için ödeme yapmanız gerekebileceğini unutmayın.

Aşağıdaki Youtube Mühendislik kanalları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

| 1-SmartEveryDay

Amerikalı mühendis Destin Sandlin tarafından 2007’de kurulan, SmarterEveryDay kanalı şu anda milyonlarca aboneye sahip. Kanaldaki videoların konusu, mühendislik perspektifinden bilimsel keşfe dayanmaktadır.

Havacılık ve uzay mühendisliği alanında bir geçmişe sahip olan Destin Sandlin, uzay ve uçuş konusundaki bilgisi ve videolarıyla da hayranlık uyandırıyor. Bununla birlikte, kanalında çok çeşitli rastgele konular hakkında videolar da bulunuyor.

Çevrenizdeki dünyayı doğal olarak merak ediyorsanız, SmarterEveryDay bu konuda bazı önemli sorularınızı yanıtlamaya yardımcı olabilir.

| 2-Minutephysics

Henry Reich tarafından kurulan Minutephysics kanalı, 2011’den beri devam eden bir eğitim kanalıdır. Kanalın Hakkında sayfasına bakarsanız bunu en iyi şekilde özetliyor.

Kanal, fizikle ilgili konuları net bir şekilde açıklayan ilgi çekici animasyonlu videolardan oluşuyor. Kanal açıldığında konular kabaca bir dakika içinde özetlenirdi; şimdilerde ise videolar biraz daha uzun olarak yayınlanıyor.

| 3-Vsauce

Vsauce kanalı, bilimsel, matematiksel ve teknolojik nitelikte çeşitli konularda videolar sunuyor. Michael Stevens, 2010 yılında Vsauce kanalını kurdu. Kanalın ürettiği son derece bilgilendirici videoların yanı sıra, Stevens’ın kendisi de büyük bir ilgi görüyor ve bir internet fenomeni haline geldi.

Kanal başlangıçta video oyun kültürüne odaklanarak başladı, ancak doğal olarak bugünkü haline geldi. Çeşitli alışılmadık ve son derece ilginç başlıklar arasından izlemek için seçim yapabilirsiniz.

| 4-Veritasium

Veritasium, fizikçi Derek Muller tarafından 2011 yılında oluşturulan bilimsel bir eğitim kanalıdır. Kanal, deneyler, uzmanlarla röportajlar, ilgi çekici gösteriler ve hatta şarkılar içeren geniş bir video yelpazesiyle bilimsel konulara odaklanmaktadır. Kanalın en dikkat çekici yanlarından biri, çeşitli bilimsel yanılgılar hakkında kamuoyuyla yapılan sayısız tartışmalardır.

| 5-Learn Engineering

Learn Engineering, bir mühendislik eğitimi kanalıdır ve 2012’nin sonunda oluşturulmuştur. Tuhaf internet kişilikleri ve tuhaf deneyleri olan kanallara ilgi duymuyorsanız, bu kanal mühendislik öğrenmek en iyi seçeneğiniz olabilir. Karmaşık teknolojileri açıklamaya yardımcı olmak için mühendisliğin temellerine inen tamamen eğitici bir kanaldır.

Animasyonlu videoları net ve anlaşılırdır ve kanal otomotiv mühendisliği, havacılık ve uçak mühendisliği, elektrik mühendisliği, ekipman tasarımı ve termal mühendisliği dahil olmak üzere çok çeşitli mühendislik alanlarında videolar üretmektedir.

| 6-Engineerguy

Engineerguy Youtube kanalı, 2010 yılında bir mühendis profesörü olan Bill Hammack tarafından kuruldu ve 2019’da Bill Nye ve Steven Pinker gibi kişilerin de takdir edildiği bir ödül olan Carl Sagan Bilim Ödülü’nü kazandı.

Hammond’un bilim ve teknolojiye olan tutkusu ve bilgisi, karmaşık teknik bilgileri basitçe sunmayı amaçlayan eğitim videolarında açıkça görülüyor. Sakin tavrı, videolarını ilgi çekici kılıyor ve takip etmeyi kolaylaştırıyor. Videolarında, konuları temel bilimsel teorileri gibi temel süreçlerle açıklamaya çalışıyor.

Bir önceki yazımız olan Mühendislik Nedir? Fark Yaratan 5 Mühendis Özellikleri başlıklı makalemizde liste, mühendis ve mühendislik hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu yazıyı paylaşmak ister misiniz?

Bilim aşığı, araştırmacı bir mühendis olarak, doğru ve gerçek bilgiye ulaşmaya bir nebze katkı sağlamak amacı ile Bilim Kültür'ü 2020'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz bir çok bilim, teknoloji, mühendislik ve daha bir çok kategorideki yazıları oldukça ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor, düzenliyor ve yayına sunuyorum.

Yazarın Profili

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.